Onze impactvolle aanpak:
Hoe hebben we het verhaal én de bijbehorende uitdaging of het vraagstuk vertaald naar een succesvolle implementatie om het doel van Shirt-Discounter te behalen én ruimschoots te overtreffen? Nu ben je vast benieuwd hoe wij deze enorme groeicurve gezamenlijk gerealiseerd hebben…
Het plan achter het idee…
Om alle groeidoelstellingen te bereiken was een gedegen aanpak noodzakelijk. We zijn gestart met het identificeren van diverse fases waar de klanten inzitten van “idee” tot “bedrukt in huis”. Dit doen we uiteraard gebaseerd op data. Nadat we deze fases in kaart gebracht hadden, kwamen we direct terug op het originele doel van Shirt-Discounter. De doelen van shirt-discounter zijn gekoppeld aan diverse “fases” binnen het koopproces. Dit hebben we gedaan om vervolgens te kijken welk kanaal het meest passend is per fase binnen de customer journey.
Segmenteren & search-first
Er is groots ingezet op drie segmenten: hoge koopintentie, te overtuigen en activatie. Wij geloven heilig in ‘search-first’ en zijn begonnen met de duidelijke ‘search’ uitdaging. Er zijn data analyses en semantische keyword onderzoeken uitgevoerd. Hierdoor konden we vrij snel bepalen waar de koopintentie zich bevond, welke categorieën we toe moesten voegen en hoe we dit moesten marketen. Hier hebben we slim op ingespeeld door campagnes te ontwikkelen met een hoge focus op first party data en bestaande klantenlijsten, campagnes heel diep uit te specificeren op locatie, demografie, categorie én op productniveau. Dit leverde op dat Shirt-discounter beter zichtbaar is geworden voor publiek met een hoge koopintentie en dat er relevanter websiteverkeer is gegenereerd.
Campagnestructuur afstemmen op capaciteit
Het structureren van de fases in de advertentiegroepen met én zonder koopintentie gaf de mogelijkheid om te zien wat wel of niet werkt. Het werd mogelijk om bij productiepieken onze campagnes te prioriteren. Zo werd tijdens een productiepiek een campagne met lage koopintentie ook een lage prioriteit gegeven. Dit was bevorderend voor de productiecapaciteit in de drukkerij. Tegelijkertijd houden we op deze manier de POAS (Profit on ad spend) zo hoog mogelijk.
Automation en remarketing
Er waren nog meer zaken die opgepakt moesten worden om groeidoelstellingen te behalen. Zo is er meer geautomatiseerd zodat er tijd vrij kwam om te investeren in het bedrijf. We hebben klanten op ideeën gebracht door scherp (en vooral heel snel) in te spelen op actualiteiten, aantrekkelijke acties te voeren en door social media marketing in te zetten. We hebben de doelgroep geactiveerd middels remarketing via social media, op product- en categorieniveau. Dit hebben wij o.a. gedaan via Google display remarketing. Daarnaast hebben wij het bestaande klantenbestand geactiveerd via e-mail campagnes en door abandoned cart automations in te zetten. Dit resulteerde in een klantenbestand dat geactiveerd, geïnformeerd en geadviseerd werd.
Hogere marges door SEO
Naast deze acties hebben wij ook SEO campagnes gevoerd. De menustructuur is volledig geherstructureerd. Dit op basis van gebruiksvriendelijkheid en een betere on-page SEO structuur. De webshop is geoptimaliseerd met SEO content en er is linkbuilding uitgevoerd. De klant wordt nu geïnformeerd, geïnspireerd en geactiveerd door middel van SEO content. Shirt-discounter is met tientallen zoekwoorden van positie 50+ naar de top 3 gebracht. Daarnaast bracht het een relevanter websiteverkeer, een hogere koopintentie, meer marge op organische orders en klantenbinding op.