Spraakmakende WordPress website voor Junk-Art Nederland

Een snelle, responsive WordPress website die modern en visueel is ingericht om de unieke beelden van Junk-Art éxtra goed uit te lichten en bezoekers van de website onder te dompelen in een beleving.

DA huid om te stralen

Van schroot naar circulaire kunst

Junk-Art streeft ernaar om keer op keer de mooiste beelden te maken. Kunst, dat is wat zij leveren. “Onze beelden worden met de hand gemaakt en het materiaal dat wij gebruiken is staal. Dit wordt met de hand gesorteerd, denk hierbij aan staal vanuit motoronderdelen, uit plaatwerk resten of zelfs uit hoefijzers. Hiermee zorgen wij ervoor dat we op een duurzame en circulaire wijze te werk gaan, want ook dat is waar Junk-Art voor staat. Tevens worden al onze beelden gemaakt met ontzettend veel passie. Schaf je een beeld bij ons aan? Dan weet je zeker dat het uniek is!

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een muziek instrument of een dierenbeeld. Junk-art zorgt ervoor dat je maatwerk en kwaliteit krijgt. Bij hen kan je terecht voor zowel grote (levensechte formaten) als kleine beelden. Het is hun missie om mooie, kwalitatieve beelden te maken die op een eerlijke en ambachtelijke wijze worden geproduceerd.

Benieuwd wat de doelstellingen zijn?

 • Wij willen een unieke, visuele indruk achter laten bij iedere bezoeker.
 • Een makkelijk en beheersbaar CMS voor de snel roulerende voorraad
 • Het laten ontwikkelen van een professionele website.
 • Een snelle, responsive website met veel ruimte voor beeldmateriaal.
 • De mogelijkheid om gemakkelijk een offerte aanvraag te doen.
 • Een visueel aantrekkelijke website die tevens voldoende informatie biedt.

De uitdaging

Hoe ontwikkelen we een moderne, responsive website waarbij de beelden goed weergegeven worden? De website moest een rustieke look hebben en visueel zijn ingesteld. We hebben mooie afbeeldingen die plek moeten krijgen op de website. Onze website bezoekers of potentiële klanten moeten de mogelijkheid hebben om ons aanbod te zien, eenvoudig een offerte aan te vragen en meer te lezen over Junk-Art. Omedia kreeg de volledige vrijheid, ruimte en het vertrouwen om het ontwerp verder zelf op te pakken. Van kleurgebruik tot lettertype(n), hoewel dat ontzettend leuk is neemt dit natuurlijk ook de nodige uitdagingen met zich mee!

DA huid marketing
DA huid marketing
DA huid marketing

Onze aanpak:

De uitdaging voor onze designer lag in een goede balans tussen tekst en beeld. Bij deze opdrachtgever was het belangrijk om voldoende ruimte voor beeldmateriaal te creëren. Op basis van het werk van Junk-art, het beschikbare beeldmateriaal en het eerste gesprek is er een basis voor het design gelegd. De kernwoorden die hierbij paste zijn rustiek, stoer, zwaar en staal. We hebben in het ontwerp gekozen voor een donkere, rustieke website. Dit ontwerp viel erg goed in de smaak bij Junk-art.

Op basis hiervan hebben we de pagina’s doorontwikkeld tot een finaal concept. Zo zijn er productpagina’s ontwikkeld, offerte formulieren, galerijen en informatie pagina’s opgesteld. Er is doorontwikkeld vanuit een vastgesteld kleurenpallet en een vooraf bepaalde menustructuur. Ook heeft Omedia zicht gebogen over de webteksten zodat websitebezoekers alle informatie krijgen waar zij naar op zoek zijn.

DA huid marketing
DA huid marketing
DA huid marketing

Benieuwd hoe het zit met de vooraf gestelde doelen?

 • NDe website past bij de rustieke, exclusieve uitstraling van de beelden.
 • NWe scoren 98/100 in Google Pagespeed score na de lancering, lekker snel dus!
 • NDe website heeft een informatieve waarde voor haar bezoekers en interactie is gemakkelijk mogelijk.
 • NDe back-end bevat een maatwerk module waardoor de roulerende voorraad eenvoudig beheersbaar is
 • NHet aantal offerte aanvragen blijft toenemen.
DA huid marketing
DA huid marketing

Wil jij ook een nieuwe website laten maken?

Wil je meer weten over onze werkwijze of verkennen wat een nieuwe WordPress website voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend advies op met onze specialisten of vraag een gratis adviesgesprek aan. Wij zetten de koffie alvast voor je klaar!

Betere performance is klaar voor jou – jij ook?