Google Shopping

Wil jij jouw webshop laten groeien? Of levert je huidige Google Shopping campagne onvoldoende rendement op? Wij zullen er nooit met de iPhone naar gooien maar gaan ervoor om jouw producten onder de aandacht te brengen via Google Shopping. We zorgen voor succesvolle Google Shopping campagnes. Ontdek hoe wij van waarde voor jouw bedrijf kunnen zijn.

Shopping in Google. Wat is Google Shopping?

Weet je (nog) niet wat Google Shopping is? Je hebt er ongetwijfeld wel een keer gebruik van gemaakt! Google shopping is een onderdeel van Google Ads. Je kan Google Shopping zien als een soort digitale etalage waar je je producten kunt weergeven. Google toont verschillende producten met foto’s, productomschrijvingen en prijzen. Het shopping tabblad biedt de mogelijkheid om zoekresultaten van verschillende webshops te filteren op o.a. beoordeling, prijs, kleur en formaat. Hierdoor kunnen gebruikers direct het aanbod vergelijken. Vervolgens klikken ze op jouw advertentie waardoor ze direct op je productpagina belanden. Dit type bezoekers heeft een hoge koopintentie (eigenlijk is de portemonnee al getrokken) en zijn klaar voor de aankoop. Natuurlijk het liefst via jouw shopping-ad. Je kunt geen relevantere webtraffic krijgen dat dit.

Google Shopping bureau voor hogere conversie

Voor veel webshops is Google’s Shopping een grote omzetgenerator. Alleen relevante website bezoekers vinden jouw Google Shopping advertenties mits ze goed geoptimaliseerd zijn. Dat is een enorm voordeel voor jou als eigenaar van een webshop. Kies voor alle voordelen van Google Shopping campagnes.

  • NGebruiksvriendelijk shoppen voor gebruikers
  • NKosten per klik ligt lager dan bij Search Ads
  • NToenemende omzet en meer website bezoekers
  • NTransparante statistieken omtrent kosten en rendement
  • NShoppers klikken alleen bij oprechte interesse in je product
  • NMogelijkheid om gehele assortiment aan te bieden en producten te visualiseren
  • NJe product is als eerste bovenaan of in de rechterkolom zichtbaar op het perfecte moment
  • NDirect op de productpagina, resulterend in een hoog conversie percentage

Wij zijn gecertificeerde search specialisten

Hoe werkt Google Shopping? Wij helpen je met Google Shopping instellen!

We leggen je precies uit wat we doen en waarom we het doen. Samenwerken vinden wij namelijk een stuk leuker en je campagne wordt hier beter van. Om een Google Shopping Campagne op te zetten heb je in ieder geval de volgende tools nodig.

1. Een Google Ads account

Wij maken een Google Ads account aan omdat Google Shopping onderdeel uitmaakt van Google Ads. Wij helpen je en maken google shopping campagnes aan.

2. Verrijkte Google Shopping feed

Als webshophouder bepaal je zelf welke informatie zoekers te zien krijgen. Dit doe je met je product feed of datafeed. Je product feed kunnen wij voor je beheren. Jij voorziet de webshop van de data, wij zorgen voor dé beste feed. Zo heb jij er geen omkijken naar. Om je producten zichtbaar te maken in Google Shopping moet je productdata doorgeven aan Google. Wij zorgen ervoor dat je feed goed ingesteld is en (be)zoekers altijd het juiste product te zien krijgen in de juiste context van de zoekopdracht.

3. Een Google Merchant Center account

Wij zorgen ervoor dat de product feed middels een API koppeling (Content API) gekoppeld wordt aan jouw Google Merchant Center account. Je Merchant Account geeft de productdata door aan Google Ads zodat wij Google Shopping advertenties aan kunnen maken voor jou.

De kosten van Google Shopping

De kosten van Google Shopping campagnes zijn afhankelijk van meerdere factoren en de hoeveelheid producten waarmee je wilt adverteren. Op basis van de hoeveelheid producten, je branche, concurrentie en kosten per klik, wordt er een berekening gemaakt. Deze berekening geeft aan hoeveel budget er benodigd is voor maximale zichtbaarheid en optimaal resultaat. Wij gaan ervoor om het beste rendement te behalen, beheren en monitoren. Onze experts stellen een gepersonaliseerde aanpak en strategie op.

Wij werken trots samen met

nine logo
da logo
monsley logo
sherlocked logo
logo kledenonline
kiran badloe logo
brigad logo
van straaten logo
huisenthuis.nl logo
bam infra logo
mu coaching logo
shirt-discounter.nl logo
shirt-shirts.nl logo
huisenthuis.nl logo
barntools logo
nine logo
heijmans logo
jump logo

Meer omzet met hetzelfde Google Shopping budget?

Als Google Partner helpen we je om meer omzet te realiseren met hetzelfde (of minder) Google Shopping budget. Vraag jij je wel eens af of je momenteel het maximale rendement haalt uit iedere Google Ads eurocent of besteed je het uit en heb je behoefte aan een second opinion? Als Google Shopping bureau helpen onze SEA specialisten je graag verder. Neem via het onderstaande contactformulier contact met ons op of vraag naar een gratis Google Shopping scan of second opinion.

Google Shopping uitbesteden? Loop altijd voorop!

Ben jij benieuwd of jouw webshop meer en beter onder de aandacht gebracht kan worden bij je doelgroep door middel van Google Shopping? Overweeg jij om Google Shopping uit te besteden? Omedia stelt graag een Google Shopping campagne voor je op. Wij streven naar maximale winst voor iedere opdrachtgever. Wij zorgen dat je een hoger rendement eruit haalt en vooruit loopt op je concurrentie.  We hebben veel ervaring waardoor wij snel zien welke vorm van adverteren voor jouw organisatie het beste werkt. Je Google Shopping campagnes worden met zorg (en liefde) gebouwd. Wij verzorgen periodieke monitoring en optimalisatie. Zo werken we proactief en maken aanpassingen op basis van inkomende data. Omedia geeft opdrachtgevers en campagnes persoonlijke aandacht.

Betere shopping performance is klaar voor jou – jij ook?