logo omedia

Vacature SEO Copywriter

Ben je gek op schrijven en weet je als geen ander hoe je uiteenlopende doelgroepen informeert, inspireert en over laat gaan tot actie? Kan jij dit ook nog eens op een begrijpelijke en boeiende manier, zonder dat je zoekmachinevriendelijkheid uit het oog verliest? Dan is Omedia op zoek naar jou!

Omedia is een jong, snelgroeiend online marketing bureau met zoekmachinemarketing als specialisme. Momenteel zijn wij op zoek naar een parttime (16-24 uur) SEO Copywriter voor het schrijven van teksten voor onze eigen websites, websites van opdrachtgevers en het meedenken aan diverse online marketing campagnes. Je wordt verantwoordelijk voor de SEO content van onze opdrachtgevers.

Wat ga je doen?

Als SEO Copywriter ga je voornamelijk aan de slag met het schrijven van SEO teksten en het ontwikkelen van andere content met een sterke focus op SEO. Jij bent dé schakel die er voor zorgt dat de wens van de opdrachtgever wordt vertaald naar converterende content. Aan de hand van content kalenders en zoekwoorden analyses bepaal je zoekwoorden om over te schrijven. Mocht dit je interesse hebben, dan krijg je ook de kans om bezig te gaan met het zelf verrichten van zoekwoorden onderzoek en technische SEO implementaties.

Denk hierbij aan:

 • Schrijven van goed gestructureerde, conversiegerichte SEO teksten gebaseerd op data en een zoekwoordenonderzoek.
 • Verwerken van eventuele feedback van de opdrachtgever, marketeer of redacteur.
 • Herschrijven en redigeren van eigen teksten of teksten van collega’s.
 • Waar nodig neem je zelf proactief contact op met onze opdrachtgevers om ontbrekende/benodigde informatie op te vragen en overleg je met de ondernemer over eisen die aan de tekst gesteld worden.
 • Je optimaliseert (en adviseert over) bestaande webteksten op basis van data, zodat ze nog beter presteren in de zoekmachine.
 • Je bepaalt aan de hand van een zoekwoordenonderzoek onderwerpen om over te schrijven en houdt de SEO performance bij.

Wat voor teksten ga je schrijven?

De soorten teksten die je gaat schrijven zijn vrij divers. Over het algemeen moet je denken aan het schrijven van: interessante & converterende blogs, teksten voor (SEO) landingspagina’s, case studies, social media uitingen, nieuwsbrieven, white papers, e-books, kennisbank artikelen, webteksten (service pagina’s, diensten pagina’s, over-ons teksten e.d.) en product -en categorieteksten voor webshops en overige commerciële teksten.

Dit is onze ‘ideale’ toekomstige collega:

 • Jij bent een harde, proactieve en resultaatgerichte werker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook heb je een talenknobbel en beheer je de Nederlandse taal als geen ander, in woord én geschrift. Tevens bezit je een gezonde dosis humor.
 • Als jij een rammend slimme, gemotiveerde en zelfstandige copywriter bent die volledig foutloos schrijft; dan ben je met ieder opleidingsniveau welkom!
 • Het is een pré als je affiniteit hebt met e-commerce en online marketing. Het is een absolute pré als je ervaring hebt met CMS systemen WordPress & Lightspeed, SEO, SEA en tools als Google Analytics en Search console.
 • Het is een pré als je ervaring hebt als content marketeer of copywriter aan de bureauzijde.
 • Je kan zowel creatief als zakelijk schrijven.
 • Je hebt empathisch vermogen: je kunt je verplaatsen in je klant, goed luisteren, ze begrijpen en doorvragen.
 • Je kunt onder tijdsdruk werken en bent commercieel ingesteld.
 • Je hebt een scherpe blik en ziet waar de opdrachtgever kansen laat liggen en schudt seo-teksten uit je mouw over alle denkbare onderwerpen: van gordijnen tot technisch gereedschap.

Wat krijg je van ons?

 • Een dynamische, leuke en jonge werkomgeving, waarbij we veel waarde hechten aan hard, resultaatgericht werken en plezier maken.
 • Een werkwijze van deze tijd: een goed balans tussen werk en vrije tijd. Dit houdt in dat er flexibele werktijden zijn! Doe wat werkt voor jou.
 • Doorgroeimogelijkheden naar SEO/SEA specialisatie binnen een klein en snelgroeiend online marketing bureau. Wij blijven ons als bedrijf graag ontwikkelen en willen jou de ruimte bieden om hetzelfde te doen.
 • Een marktconform salaris o.b.v. ervaring, opleiding en leeftijd; geen minimum lonen.
 • Mogelijkheid tot het behalen van je Google Certificaten

Enthousiast geworden?

Ben jij van mening dat deze vacaturetekst veel beter, aantrekkelijker en effectiever kan? Zie jij jezelf al de vindbaarheid en het online imago van Omedia verbeteren met converterende SEO teksten en kan je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan als tekstschrijver? Stuur dan snel jouw motivatiebrief, CV én jouw beste teksten naar owyn@omedia.nl en wie weet zit jij binnenkort bij ons op kantoor voor een kennismakingsgesprek!

Voor meer informatie over deze vacature of andere vragen kun je ons altijd bellen en vragen naar Owyn Mulder. Wij zijn bereikbaar op 036 – 234 0442 en te vinden aan de landbouwweg 22-A in Zeewolde.

Deze vacature sluit op 31-03-2021. Je ontvangt uiteraard voor 31-03 response op je sollicitatie!

We werken trost samen met o.a.

da logo
nine logo
nine logo
sherlocked logo
mu coaching logo
jump logo
logo kledenonline
van straaten logo
barntools logo
bam infra logo
shirt-shirts.nl logo
monsley logo
shirt-discounter.nl logo
huisenthuis.nl logo
huisenthuis.nl logo
brigad logo
kiran badloe logo
heijmans logo

Resultaat Gedreven.

Onze resultaat gedreven werkwijze is wat Omedia geliefd maakt. Als online marketing partner steken wij er een stokje voor om de doelstelling van onze opdrachtgever en haar organisatie in iedere beslissing voorop te stellen. Wij voelen de drang om samen met onze opdrachtgevers succesvol te zijn en verwachtingen in iedere campagne te overtreffen.

Wij begrijpen jouw behoeften.

Waar veel bureaus opdrachtgevers niet de aandacht geven die zij verdienen onderscheid Omedia zich door jou de aandacht te geven die jij verdiend door ons niet te focussen op hippe smoothie bars, overdadige bedrijfsuitjes en de binnentuin, maar door goed te luisteren naar jouw behoeften en hard te werken aan ijzersterke campagnes op maat.

Geef jouw online marketing een boost met onze Quickscan!

Benieuwd waar voor jouw organisatie kansen liggen? Neem contact met ons op, we brengen ze graag in kaart!