logo omedia

SEO teksten laten schrijven

Wil jij organisch beter gevonden worden met converterende SEO content? Onze SEO specialisten en tekstschrijvers helpen je graag verder!

Gratis SEO Teksten Quickscan

Gratis & Vrijblijvend

Onze Quickscans zijn altijd Gratis & Vrijblijvend

Groei Opdrachtgevers

Alle aanvragers zijn tot op heden zichtbaar gegroeid

Persoonlijk Contact

We onderscheiden ons door jou de aandacht te geven die jij verdiend.

Gratis SEO Teksten Quickscan

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn teksten op een website die zijn geschreven met relevantie voor zoekmachines als uitgangspunt. Goed geschreven SEO teksten zijn meer dan gericht op goede vindbaarheid in Google, goed geschreven SEO teksten zijn relevant, prettig om te lezen en converterend. De kwaliteit van de content op je website wordt voor Google en haar algoritme steeds belangrijker. Google laat websites zien die relevant zijn en waarbij de context van de zoekopdracht klopt, om haar eindgebruiker de beste ervaring te bieden bij gebruik van de zoekmachine.

Google zoekt pagina’s van websites die aansluiten op de zoekopdracht van de eindgebruiker. Zoekmachine Marketing, voornamelijk SEO valt of staat in de meeste gevallen met goede content en structuur. Deze “goede content” wordt ook wel SEO content genoemd. Wanneer we het over tekstuele content voor je website hebben, dan worden dit SEO (web)teksten genoemd.

Een SEO tekst is een vorm van SEO content die geoptimaliseerd is voor zoekmachines als Google. Het doel van SEO teksten in combinatie met de juiste techniek is om met bepaalde zoektermen zo hoog mogelijk te scoren in Google. SEO teksten zijn gericht op zoekwoorden uit een zoekwoorden onderzoek en zijn gericht op jouw doelgroep, zodat je wel relevant blijft.

Je kan ervoor kiezen om SEO teksten zelf te schrijven of te laten schrijven. Tekstschrijven voor zoekmachines is een vak apart en dit wil je uiteraard direct goed doen, zodat je het beoogde resultaat ook daadwerkelijk kan behalen. Het kan namelijk ook voorkomen dat je SEO content niet hoog komt in Google desondanks je inspanning voor de SEO teksten. De SEO tekstschrijvers van Omedia helpen je graag!

Heb jij hulp nodig met het laten schrijven van converterende SEO teksten? Omedia helpt je graag. Vraag nu een Gratis Quickscan aan en ontdek direct waar jouw kansen en verbeterpunten liggen.

SEO (web)teksten laten schrijven

SEO teksten laten schrijven is een vak apart. Je moet namelijk niet alleen de bezoeker verleiden, maar ook de zoekmachine! Dit is een uitdaging, omdat je ook je doelgroep aan wilt spreken. Omedia is gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten. Naast dat we SEO teksten schrijven maakt Omedia ook SEO vriendelijke websites waarbij we de SEO webteksten schrijven. Wij hebben onze eigen SEO tekstschrijvers in dienst. Door onze ervaring weten we als geen ander welke factoren belangrijk zijn voor goede SEO teksten en vindbaarheid in de zoekmachines. Het is mooi als veel mensen via Google je website vinden, maar het doel is natuurlijk dat ze na het lezen van je SEO tekst ook overgaan tot actie. Het liefst een conversie! (Contact opnemen, aankoop doen, offerte aanvragen, content delen via social media)

SEO teksten zijn essentieel voor een goede vindbaarheid. Bij het laten schrijven van SEO (web)teksten komt echter meer kijken dan veel bedrijven in eerste instantie verwachten. Een aantal jaar geleden bestond een SEO tekst uit vaak het belangrijke zoekwoord gebruiken in een goed verhaal. Helaas is deze tijd nu voorbij, Google begrijpt de semantiek van websites steeds beter en past haar algoritme hier op aan. Je raad het al, de SEO teksten die je laat schrijven moeten geoptimaliseerd voor de zoekmachine geschreven worden.

Het is niet zo dat goede SEO teksten tegenwoordig geen belangrijke zoekwoorden meer gebruiken, sterker nog: het is enorm belangrijk dat je dit blijft doen! Er zijn nu meer factoren waar Google naar kijkt, zoals de interne link structuur, de H1, H2 , H3 en zelfs H4 tags van de tekst, de relevantie van de tekst en hoe de tekst in de context van de zoekopdracht ligt. Voor de relevantie en gebruiksvriendelijkheid is het belangrijk dat er een inhoudelijk interessant verhaal geschreven moet worden. Deze factoren in combinatie met goede Zoekmachine Optimalisatie SEO zorgt voor betere vindbaarheid in de zoekmachines. 

Door onze ervaring weten wij jouw doelgroep doormiddel van SEO écht te activeren. Dit merk je dan ook aan een toenemende omzet. Je organische resultaten kun je doormiddel van SEO beïnvloeden. Via Google Ads kan je doelgericht bezoekers naar je website en producten genereren. Omedia heeft jarenlange ervaring met adverteren in verschillende branches. Hierdoor zien we vrijwel direct welke vorm van marketing binnen zoekmachines voor jou het meest interessant en potentieel rendabel is.

Waar voldoet een SEO tekst aan?

Bij het schrijven van SEO teksten komen veel hoofd en-randzaken kijken. Het is belangrijk dat de tekst relevant is en overeenkomt met de zoekopdracht van de gebruiker. We zeggen overigens niet dat vindbaarheid het belangrijkste is, maar het is toch wel prettig en een belangrijke factor dat mensen je SEO teksten kunnen vinden. We starten meestal eerst met een zoekwoorden analyse om vast te stellen wie de gebruiker (zoeker) is en waar hij of zij op zoekt. Zodra de gebruiker op je website is, is het belangrijk om te bepalen welk doel je voor ogen hebt, welke boodschap je over wilt brengen en aan wie.

Om de juiste bezoeker (jouw klant) aan te trekken is het belangrijk om vast te stellen welke zoekwoorden je klanten intypen wanneer zij zoeken naar de door jou aangeboden informatie of dienst. Je wilt de structuur zodanig opbouwen, dat de lezer constant geïnteresseerd blijft en overgaat tot de op voorhand door jou gewenste conversie. Tijdens het opbouwen van deze structuur wordt ook sterk rekening gehouden met de SEO titels, de meta omschrijvingen (voor je CTR), interne links en de relevantie. Een goede SEO tekst voldoet aan bovenstaande factoren. Wil jij weten wat de kansen voor SEO teksten op jouw website zijn? Vraag de gratis Quickscan aan en laat de beoordeling hiervan met een gerust hart over aan een SEO specialist van Omedia.

Een mooie SEO-Slogan: “The best place to hide a body is on page 2 of Google search results”

Zoekwoorden verwerken in de SEO tekst

Het gebruik van zoekwoorden in je SEO teksten is nog altijd van groot belang. We hebben bovenstaand aangegeven, dat de focus op een sterk zoekwoord met een hoge density (Veel zoekwoorden in de tekst) verlegd moet worden naar een bredere optimalisatie op en-rondom het gebied van het onderwerp(zoekwoord) waar je over schrijft.Hoe weet je nu waarover je gaat schrijven en hoeveel woorden je moet gebruiken? Hoe breng ik de zoekwoorden die ik wil gebruiken in kaart? Vaak helpt het om zowel een zoekwoorden, doelgroep als concurrentie analyse te verrichten waarbij je vervolgens brainstormt over de relevante zoekwoorden en de zoekwoorden om het “Belangrijke” zoekwoord heen.

De relevante zoekwoorden, gerelateerd aan het belangrijkste zoekwoord krijgen tevens ook aandacht in de teksten zodat je zoekwoorden op de juiste manier verwerkt en zo duurzame SEO teksten schrijft op basis van de richtlijnen van Google. Denk hierbij aan een woord als “Google tekst schrijven”, dit is een woord dat niet loopt en niemand gebruikt in een normale zin. Echter, zie je in je zoekwoorden analyse dat hier wel regelmatig op gezocht wordt door je gebruiker. Hoe “verpak” je dit in je SEO content? Dat is een uitdaging. Een uitdaging waar jij je niet druk over hoeft te maken wanneer je ervoor kiest om je SEO teksten te laten schrijven. Wij maken deze keuzes voor je.

SEO teksten voor jouw doelgroep & conversie

Bij veel zelf geschreven teksten van onze opdrachtgevers gaat het bij doelgroep & conversie mis. Omedia werkt altijd data-driven, want vaak missen we bij zelf geschreven teksten de implementatie van bijvoorbeeld conversie data en zoekvolumes. Vaak is het voor de opdrachtgever onduidelijk / niet “data driven” waar haar klant en doelgroep op zoekt. In onze ogen is er tijdens het schrijven van relevante SEO teksten (Relevantie is een belangrijke factor bij het hoog scoren in Google) geen ruimte voor gissen en willen we onze beslissingen aangedreven hebben door data. In onze wandelgang wordt ook wel eens geroepen: “Gissen is missen en meten is weten!”.

Om deze reden analyseren we eerst je data en verrichten we een zoekwoorden analyse. De uitkomst van de zoekwoorden analyse beantwoord meerdere van onze vragen door middel van data. Zo beantwoord deze data vragen als: Wat wil je dat de tekst teweeg brengt bij de lezer? Wil je informeren? Amuseren? Verkopen? Dit doen we zodat we relevante teksten kunnen schrijven vanuit het zoekgedrag van jouw “typische” klant. De inhoud en kwaliteit van SEO teksten beoordeelt Google hedendaags volledig anders dan een aantal jaar geleden. Toen het een aantal jaar verstandig om zo veel mogelijk het belangrijke zoekwoord te noemen in de tekst is  het nu verstandiger om aan bijvoorbeeld de (link)structuur, overige factoren en relevantie te werken.

Heb jij hulp nodig bij het laten schrijven van converterende SEO teksten? Omedia helpt je graag. Vraag nu een Gratis Quickscan aan en ontdek direct waar jouw kansen en verbeterpunten liggen.

Interne link structuur

Interne links versterken je SEO pagina’s, vandaag de dag leidt de combinatie van meerdere SEO teksten en de verbinding (interne links) hiertussen naar goede vindbaarheid. Een pagina als de pagina waar jij je nu op bevindt helpt onze website bezoeker het concept van SEO teksten uit te leggen en draagt bij aan de vindbaarheid op het zoekwoord “SEO teksten laten schrijven”.

Naast deze pagina hebben we meerdere informatieve SEO-gerelateerde pagina’s en blogs, deze pagina’s linken allemaal naar elkaar om de interne link structuur te verbeteren en zo ook onze vindbaarheid van deze pagina op Google. Dat is een van de factoren die een SEO specialist van Omedia ook bij jouw website meeneemt zodra je aan de slag gaat!

Wat voor SEO teksten schrijven we?

We schrijven allerlei verschillende SEO gerelateerde webteksten voor verschillende branches en opdrachtgevers, zowel voor de lokale ondernemer als grote webshops en corporaties. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Trek dan aan de bel en vraag het ons, we houden namelijk wel van een uitdaging! Onze SEO tekstschrijvers beginnen al voor je te typen bij losse SEO webteksten, regelmatige blogs, categorie teksten en productomschrijvingen. Wanneer we websites ontwikkelen, kunnen we ook de opdracht aannemen om de volledige website te vullen met content aan de hand van een doordachte strategie zodat we op iedere pagina de juiste bezoeker op de juiste manier aanspreken en een geoptimaliseerde technische SEO basis creëren voor jouw nieuwe website. We schrijven dus: 

  • Categorie teksten en productomschrijvingen voor webshops
  • Uitgebreide Webteksten
  • (Zakelijke) Blogs, zowel eenmalig als via een “maandelijks” abonnement
  • Flyers, Brochures of andere grafische uitingen

Omedia gaat met veel plezier met je uitdaging aan de slag. Staan de teksten waar jij naar op zoek bent hiertussen? Neem dan contact met ons op! Staat jouw tekst er niet tussen? Daag ons uit en neem dan ook contact op!

SEO teksten laten schrijven door Omedia?

De tekstschrijvers van Omedia zijn gespecialiseerd in het schrijven van conversie gerichte SEO teksten. Zij weten precies hoe ze een tekst moeten schrijven en wat wel en niet werkt. We weten met welke boodschap we jouw doelgroep over de streep kunnen trekken om in zee te gaan met jouw bedrijf. Wanneer je contact met ons opgenomen hebt wordt je binnen 1 werkdag teruggebeld door onze specialisten om kennis te maken en je de vraag te stellen welke producten of diensten je aanbiedt en op welke zoektermen je graag gevonden wilt worden. Zo creëren we langzamerhand een SEO strategie en weten we of het nodig is om een zoekwoorden analyse te verrichten. Zodra we alles nodig hebben om van start te gaan, rekenen we uit hoeveel woorden we schrijven en wat de complexiteit hiervoor is zodat jij exact weet wat de kosten zijn. De gespecificeerde offerte is inclusief het schrijven van de tekst, plaatsing op de website en optimalisatie met behulp van meta en title tags. Wil jij ook beter gevonden worden in de gratis zoekresultaten van Google en heb jij hulp nodig bij het schrijven of uitbesteden van je SEO teksten? Neem direct contact met ons op, we helpen je graag!

Ook bij het schrijven van SEO teksten geldt: “Gissen is missen en Meten is weten!”. Na het verbeteren of het toevoegen van nieuwe content heeft Omedia altijd een fase waarin we onderzoeken of we de resultaten toekomstgericht kunnen verbeteren.

Ruim 50+ Bedrijven groeien door Omedia

da logo
jump logo
monsley logo
logo kledenonline
nine logo
da logo
sherlocked logo
van straaten logo
barntools logo
bam infra logo
shirt-shirts.nl logo
mu coaching logo
shirt-discounter.nl logo
huisenthuis.nl logo
heijmans logo
brigad logo
kiran badloe logo
displaygigant logo

CASES

Bekijk onze recente projecten

Resultaat Gedreven.

Onze resultaat gedreven werkwijze is wat Omedia geliefd maakt. Als online marketing partner steken wij er een stokje voor om de doelstelling van onze opdrachtgever en haar organisatie in iedere beslissing voorop te stellen. Wij voelen de drang om samen met onze opdrachtgevers succesvol te zijn en verwachtingen in iedere campagne te overtreffen.

Wij begrijpen jouw behoeften.

Waar veel bureaus opdrachtgevers niet de aandacht geven die zij verdienen onderscheid Omedia zich door jou de aandacht te geven die jij verdiend door ons niet te focussen op hippe smoothie bars, overdadige bedrijfsuitjes en de binnentuin, maar door goed te luisteren naar jouw behoeften en hard te werken aan ijzersterke campagnes op maat.

Samen aan de slag?

Benieuwd waar voor jouw organisatie kansen liggen? Neem contact met ons op, we brengen ze graag in kaart!