Overkoepelende corporate WordPress website voor Tracamyl

Tracamyl focust zich sinds 2003 als familiebedrijf op innovatie & life science. Inmiddels is Tracamyl uitgegroeid tot een toonaangevende, internationale organisatie met 6 entiteiten onder haar paraplu.
DA huid om te stralen

Tracamyl, investing in the future.

Tracamyl focust zich sinds 2003 als familiebedrijf op innovatie & life science. Inmiddels is Tracamyl uitgegroeid tot een toonaangevende, internationale organisatie met 6 entiteiten onder haar paraplu. Met ruim 250 medewerkers én 3 essentiële kernwaarden (Integrity, accountablity & innovation) maakt Tracamyl het verschil op het gebied van labware & sample preservation. De uitdaging is bij ons neergelegd om een overzichtelijke corporate website te ontwikkelen die deze kernwaarden weerspiegelen én waar (toekomstige) medewerkers, leveranciers en investeerders een goed beeld krijgen bij alle bedrijven die onder de ‘paraplu’ van Tracamyl vallen.

“Omedia is een professioneel online marketing bureau. We hebben door hen een nieuwe website laten ontwikkelen. Deze samenwerking is door Omedia zeer goed opgepakt. We hebben de goede snelle communicatie en flexibele werkhouding als zeer prettig ervaren en we zijn erg blij met het resultaat.” Gijsbert van der Gaag (CEO Tracamyl)

Benieuwd wat de doelstellingen zijn?

 • Het laten ontwikkelen van een professionele, informerende website.
 • De website moet overeenkomen met de huisstijl én kernwaarden van Tracamyl.
 • Een overzichtelijke, minimalistische website met voornamelijk visuele content.
 • Het CMS moet in eigen beheer én beheersbaar blijven voor ons team.
 • Een gebruiksvriendelijke website die eenvoudig te bedienen is op meerdere apparaten (desktop en mobile).
 • Engelstalige website die de bedrijfsidentiteit uitstraalt en vertrouwen opwekt.

De uitdaging

Tracamyl heeft Omedia gevraagd om een corporate website te ontwikkelen voor hun holding maatschappij. Dit is de overkoepelende organisatie van 6 bedrijfsentiteiten wereldwijd. De website moet vooral informatief zijn voor bezoekers, werknemers en investeerders. Tracamyl wil bezoekers voorzien van informatie over Tracamyl zelf en de verschillende bedrijven die onder Tracamyl vallen. Wat voor Tracamyl belangrijk was is de beheersbaarheid van het CMS systeem én een Engelstalige website, zodat deze wereldwijd bezocht kan worden.

Tijdens onze brainstormsessies is er een heldere briefing en corporate identity opgesteld. Het is van belang dat de website minimalistisch, visueel aantrekkelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ontwikkeld wordt. Dit zonder de corporate identity uit het oog te verliezen. Tevens is het van belang dat de website aanvoelt als ‘een warm bad’ die vertrouwen (voor werknemers en potentiële partners) opwekt, de missie en kernwaarden uitstraalt en actueel blijft. We willen deze uitstraling creëren zodat de website bezoekers zich gemakkelijk en snel door de website kunnen navigeren en overtuigd kunnen worden door het verhaal wat verteld wordt. Het ontwerp van de website staat in het kader van de kernwaarden, integriteit, accountability en innovatie. Hier hoort een moderne online aanwezigheid bij.

DA huid marketing
DA huid marketing
DA huid marketing

Onze aanpak:

Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met Tracamyl. Er is gezamenlijk besloten om het project op te delen in de sprints: Research, Design, Development, Implementatie corporate identity, optimalisatie en user testing. Deze heldere vooraf bepaalde fasen zorgde voor een soepel verloop van het project. We konden goed schakelen met het team van Tracamyl.

Tijdeloos, mobile-first design

De website is mobile-first ontwikkeld en we hebben gekozen voor het gebruik van tijdloze afbeeldingen. Dit zorgt er tevens voor dat de website eenvoudiger up-to-date is en blijft. Tracamyl heeft haar werknemers op een voetstuk staan. In overleg met Tracamyl is er voor gekozen om de website “om de mensen” heen te laten draaien. We delen veel persoonlijke informatie over het management team. Tevens zijn er afbeeldingen gebruikt van hun medewerkers en kantoren. Dit resulteerde in een warme, persoonlijke uitstraling.

Beheersbaar CMS

Na de afronding van alle sprints hebben we een overzichtelijke CMS training ontwikkeld. Deze training is gegeven aan de medewerkers die betrokken zijn bij het bijhouden van de website. Deze CMS training hebben we in het corona-tijdperk digitaal gegeven. Na de training is Tracamyl voorzien van een uitgebreide handleiding om aanpassingen te kunnen maken zonder dat de kwaliteit van de website aangetast wordt. Na deze training hebben we de website op onze servers naar de live-omgeving gepusht en staat hij succesvol live!

DA huid marketing
DA huid marketing
DA huid marketing

Benieuwd hoe het zit met de vooraf gestelde doelen?

 • NEen overzichtelijke, Engelstalige corporate website die gebruiksvriendelijk is.
 • NDe website is ontwikkeld met de gerealiseerde corporate identiteit als rode draad tijdens dit project.
 • NDe kernwaarden van Tracamyl worden uitstekend weerspiegeld waardoor de bedrijfsidentiteit duidelijk gecommuniceerd wordt.
 • NWe hebben de entiteiten die onder Tracamyl vallen een prominente plaats gegeven in het menu. Zo heeft iedere entiteit haar eigen landingspagina heeft.
 • NDe waarde die Tracamyl hecht aan haar mensen wordt duidelijk weergegeven op de website. Dit werkt vertrouwen op een geeft een persoonlijk gevoel.
 • NHet onderscheidend vermogen ten opzichte van concullega´s is goed zichtbaar geworden.
 • NEen goed beheersbaar CMS. Een informatieve CMS training die het team van Tracamyl klaargestoomd heeft voor het beheer van de website, in samenwerking met Omedia als verlengstuk voor advies en complexere aanpassingen.
DA huid marketing
DA huid marketing

Net als Tracamyl een nieuwe website laten maken?

Wil je meer weten over onze werkwijze of verkennen wat een nieuwe WordPress website voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend advies op met onze specialisten of vraag een gratis adviesgesprek aan. Wij zetten de koffie alvast voor je klaar!

Betere performance is klaar voor jou – jij ook?